Painoindeksini on 20 kieppeillä. Ei uskoisi kun katsoo itseään peilistä. Olen hyvä esimerkki siitä että painoindeksi ei kerro sitä koko totuutta. Vaan parasta on aina katsoa myös pintaa syvemmälle.

Näytän suht hoikahkolta pitkissä housuissa jne. Kesän tullen karu totuus paljastuu kun vaatteet vähenevät ja kangas niissä pienenee.
Löytyy selluliittia. Se ei rajoitu vain takamukseen ja reisiin vaan myös pohkeissa on. Se ei onneksi vain näy niin hyvin.
Reidet ja vatsa ovat kaikkea muuta kuin kiinteät. Samoin takamus.
Myöskin tietysti "allit" löytyy.

Olen tiedostanut sen että rasvaprosenttini on noussut. Mielessäni olen käyttänyt sellaista termiä kuin "sisäisesti lihava" koska ulkopuoliset ihmiset eivät näe koko totuutta.
Olin kauan halunnut mittauttaa rasvaprosenttini ennen kuin lopulta uskaltauduin ja tuli tilaisuus. Tiesin että se on korkeahko. Henkilö jolla kävin mittauttamassa varmaan ajatteli että mitä minäkin sielä teen. Tuloksesta typerryin. Tiesin että se oli noussut, mutta en olisi osannut arvata että se olisi yli 30%. Melkein 31%. Tuo henkilö selvästi yllättyi. Huomasin myös että se yritti vähän koota ajatuksiaan sekä piilottaa yllättymystään. Se kysyi että tiesinkö mistä se johtuu. Jälkeenpäin ajatellen jotenkin tyhmästi kysytty. Kun vastasin myöntävästi niin heti perään tuli töykeän oloinen kysymys että "mistä?". Ajattelin mielessäni että mistäköhän, mutta en vastannut mitään. Se henkilö puhui jotain ruoasta ja itse siinä vähän aikaa myönnyttelin ja lähdin. Tunsin selässäni tarkkailevan katseen.

Korkeassa rasvaprosentissa on ulkoisten haittojen lisäksi tietenkin myös ne terveydelliset. Ikää on itselläni vielä suht vähän ja toivon (ja uskon) saavani sitä laskettua, mutta erilaisia riskejä se varmasti lisää. Varsinkin jos tätä samaa jatkuisi vielä kauan.
Tämä on vaikea tilanne myös henkisesti. Jos olisi painoa enemmän ja yrittäisin laihduttaa, saisin varmasti paljon enemmän tukea. Mutta nyt moni ajattelee että tämä on jotain pelleilyä. Eikä ymmärrä sitä ollenkaan että tässä on kuitenkin ihan terveydestä kyse.
Nyt heti kun syömisiäni vähennän niin lähipiiri ajattelee syömishäiriötä. Myönnän toki että sellastakin on ollut. Mutta on rasittavaa kun kukaan ei ymmärrä!

Omalla kohdallani korkea rasvaprosentti johtuu monesta syystä.
  • Jojo-laihduttaminen.
  • Syömättömyys- ja ahmiskaudet. Välillä en syönyt melkein mitään. Ja välillä taasen ahmin. Eikä ahmija syö terveellisiä hedelmiä jne. Suklaata, keksejä, sipsejä. Näin sain aika hyvin kerrytettyä sitä rasvaa.
  • Vähäinen liikunta. Masennus- ja ahdistuskaudet vaikuttivat liikkumiseen. Viimeksi ollessani lenkillä sain paniikkikohtauksen, mistä tuli aika iso kynnys mennä lenkille uudelleen.
Nuo olivat varmasti ne päällimmäiset syyt. Lihakset alkoivat häviämään ja tilalle tuli rasvaa. Lihakseni olivat niin pienentyneet että jos olisi ottanut munsta kuvan ja jollakin tietokoneohjelmalla olisi saanut poistettua vaikka kaiken rasvan niin jäljelle olisi jäänyt tikkulaihat kädet ja laihat jalat. Se on aika iso muutos siihen mitä olen joskus ollut.

Nyt olen saanut jalkoihin vähän lihaksia. Reisiin enimmäkseen.
Pitkä matka on vielä edessä. Mutta olen tällä hetkellä ihan tyytyväinen saamiini tuloksiin sekä parempaan niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin. Molemmissa tapahtunut muutosta. Olen selvästi pirteämpi. Tulokset sekä tämä hyvä olotila kannustaa jaksamaan ja jatkamaan. Keep going!